Empanadillas med sardeller och paprika

Försvinnande goda frasiga små paket med en salt och krämig fyllning.

Du behöver

  • 2 st rullar kyld smördeg
  • 1 st ägg
  • sesamfrön gärna svarta

Fyllning:

6 st sardellfiléer
3 msk kapris
0.75 dl paprika grillad i olja, finns att köpa färdiggrillad
200 g philadelphiaost
1 st vitlöksklyfta
2 krm tabasco
flingsalt

Ugn: 225º

Gör så här

1
Fyllning: Hacka sardeller, kapris och avrunnen paprika och blanda med färskost, pressad vitlök, tabasco och salt.

2
Ta ut rundlar av smördegen som är ca 10 cm i diameter. Lägg rundlarna på plåtar med bakplåtspapper.

3
Fördela fyllningen på ena halvan av varje rundel. Vik över degen till en halvmåne och tryck till kanterna med en gaffel. Pensla med ägg och strö på sesamfrön. Grädda mitt i ugnen, ca 12 minuter.

Scroll to Top