Du behöver
- 400 g kycklingbröstfilé
- 1 st bananschalottenlök
- 1 tsk matfett
- 1 st curry 40 g
- 400 g kokosmjölk
Garnera med:
citronmeliss eller koriander
Servera med:
blomkål se recept
basmatiris
Gör så här
1
Skär filéerna i bitar. Skala och hacka löken. Bryn kycklingen på båda sidor i en stekpanna med matfett. Tillsätt lök, kryddmix och kokosmjölk och sjud under omrörning, ca 10 minuter.
2
Garnera med citronmeliss eller koriander och servera med ugnsrostad blomkål och kokt basmatiris.
3
Ugnsrostad blomkål: Dela 1 blomkålshuvud i buketter och lägg i en liten långpanna med bakplåtspapper i botten. Ringla över ca 1 msk rapsolja och vänd runt blomkålen. Strö över flingsalt och krydda med svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen på 225º, ca 10 minuter.