Indisk currykyckling och ugnsrostad blomkål

Du behöver 400 g kycklingbröstfilé 1 st bananschalottenlök 1 tsk matfett 1 st curry 40 g 400 g kokosmjölk Garnera med: citronmeliss eller koriander Servera...

Du behöver

  • 400 g kycklingbröstfilé
  • 1 st bananschalottenlök
  • 1 tsk matfett
  • 1 st curry 40 g
  • 400 g kokosmjölk

Garnera med:

citronmeliss eller koriander

Servera med:

blomkål se recept
basmatiris

Gör så här

1
Skär filéerna i bitar. Skala och hacka löken. Bryn kycklingen på båda sidor i en stekpanna med matfett. Tillsätt lök, kryddmix och kokosmjölk och sjud under omrörning, ca 10 minuter.

2
Garnera med citronmeliss eller koriander och servera med ugnsrostad blomkål och kokt basmatiris.

3
Ugnsrostad blomkål: Dela 1 blomkålshuvud i buketter och lägg i en liten långpanna med bakplåtspapper i botten. Ringla över ca 1 msk rapsolja och vänd runt blomkålen. Strö över flingsalt och krydda med svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen på 225º, ca 10 minuter.

Scroll to Top