Du behöver
- 1.5 kg kycklingdelar
- olivolja
- flingsalt nymald peppar
- 1 st gul lök
- 3 st vitlöksklyftor
- 2 st stjälkar selleri
- 1.5 tsk spiskummin mald
- 0.5 tsk mald koriander
- 0.5 g saffran
- 2 tsk paprikapulver
- 1 st kanelstång
- 1.5 msk ingefära färskriven
- 1.5 msk kycklingfond
- 5 dl vatten
- 150 g aprikoser torkade
- 1 dl mandel
- 1 msk pressad citronsaft
- harissa ca 1 tsk
- 1 kruka koriander
Servera med:
bulgur eller couscous
Gör så här
1
Bryn kycklingdelarna i en stekpanna med olivolja. Salta och peppra och ställ åt sidan.
2
Hacka lök och vitlök. Strimla selleristjälkarna. Fräs lök, vitlök och selleri i en gryta med olivolja. Låt spiskummin, koriander, saffran, paprikapulver, kanel och ingefära fräsa med mot slutet.
3
Tillsätt kycklingdelarna, fond och vatten. Koka på svag värme under lock tills kycklingen är genomkokt, 40–45 minuter.
4
Blanda ner aprikoserna i grytan när 15 minuter av koktiden återstår.
5
Skålla och skala mandeln och rosta i en torr och het stekpanna. Smaka av grytan med citronsaft, harissa och salt. Vänd ner hackad koriander och strö över mandel. Servera med bulgur eller couscous