Du behöver
- 500 g kassler utan ben
- 3 dl kokosmjölk
- 1 tsk curry
- saft av 1 apelsin
- 2 msk mango chutney
- salt och peppar
- 1 st banan
- maizenaredning ev för ljusa såser
- 30 g pinjenötter
- koriander
Paprikaris:
1 st gul lök
2 st paprikor
3 dl ris
6 dl grönsaksbuljong
2 krm salt
Det här behövs till ca 4 port:
Gör så här
1
Börja med riset. Skala och hacka löken. Kärna ur och tärna paprikorna. Fräs lök och paprika i lite matfett några minuter.
2
Tillsätt ris, buljong, vatten och salt. Rör om. Låt riset koka under lock ca 18-20 minuter, eller enligt förpackningens anvisningar.
3
Skiva kasslern.
4
Vispa samman kokosmjölk, curry, pressad apelsinsaft och mango chutney i en låg panna. Lägg ner kasslerskivorna och låt allt puttra ca 5-6 minuter.
5
Skala och skiva bananen. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Lägg ner bananskivorna i kasslergrytan och låt dem puttra med några minuter. Smaka av. Vill du ha tjockare sås kan du reda av den med lite Maizenaredning för ljusa såser.
6
Strö över pinjenötter och färsk koriander.