Kassler Africana med paprikaris

Kassler är hållbart kött som är både lättsaltat och rökt.

Du behöver

  • 500 g kassler utan ben
  • 3 dl kokosmjölk
  • 1 tsk curry
  • saft av 1 apelsin
  • 2 msk mango chutney
  • salt och peppar
  • 1 st banan
  • maizenaredning ev för ljusa såser
  • 30 g pinjenötter
  • koriander

Paprikaris:

1 st gul lök
2 st paprikor
3 dl ris
6 dl grönsaksbuljong
2 krm salt

Det här behövs till ca 4 port:

Gör så här

1
Börja med riset. Skala och hacka löken. Kärna ur och tärna paprikorna. Fräs lök och paprika i lite matfett några minuter.

2
Tillsätt ris, buljong, vatten och salt. Rör om. Låt riset koka under lock ca 18-20 minuter, eller enligt förpackningens anvisningar.

3
Skiva kasslern.

4
Vispa samman kokosmjölk, curry, pressad apelsinsaft och mango chutney i en låg panna. Lägg ner kasslerskivorna och låt allt puttra ca 5-6 minuter.

5
Skala och skiva bananen. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Lägg ner bananskivorna i kasslergrytan och låt dem puttra med några minuter. Smaka av. Vill du ha tjockare sås kan du reda av den med lite Maizenaredning för ljusa såser.

6
Strö över pinjenötter och färsk koriander.

Scroll to Top