Du behöver
- 450 g brytbönor färska eller frysta
- 4 st tomater
- 2 krm salt
- 0.5 krm peppar
- oliver ca 12 svarta
- 1 st vitlök klyfta
- 3 msk olivolja
- 1 msk vinäger
- 75 g fetaost
- basilika
Ugn: 250°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Ansa de färska bönorna och skär dem i mindre bitar. Koka dem knappt mjuka i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet. Tina de djupfrysta bönorna och skär dem i mindre bitar. Skiva tomaterna.
2
Blanda samman bönor, tomater och urkärnade oliver i en smord eldfast form. Salta och peppra.
3
Skär osten i små tärningar och strö den över.
4
Skala och finhacka vitlöken. Fräs den lätt i lite av olivoljan. Vispa ner resten av oljan och vinägern. Häll det över osten.
5
Gratinera högst upp i ugnen tills osten har fått lite färg. Strö över färsk eller torkad basilika. Bjud den varma salladen genast och ät gott bröd till.