Varm bönsallad

Vill du inte äta helt vegetariskt kan du lägga i 50 g strimlad salami.

Du behöver

  • 450 g brytbönor färska eller frysta
  • 4 st tomater
  • 2 krm salt
  • 0.5 krm peppar
  • oliver ca 12 svarta
  • 1 st vitlök klyfta
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vinäger
  • 75 g fetaost
  • basilika

Ugn: 250°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Ansa de färska bönorna och skär dem i mindre bitar. Koka dem knappt mjuka i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet. Tina de djupfrysta bönorna och skär dem i mindre bitar. Skiva tomaterna.

2
Blanda samman bönor, tomater och urkärnade oliver i en smord eldfast form. Salta och peppra.

3
Skär osten i små tärningar och strö den över.

4
Skala och finhacka vitlöken. Fräs den lätt i lite av olivoljan. Vispa ner resten av oljan och vinägern. Häll det över osten.

5
Gratinera högst upp i ugnen tills osten har fått lite färg. Strö över färsk eller torkad basilika. Bjud den varma salladen genast och ät gott bröd till.

Scroll to Top