Smörgåstårta

Vad ska jag bjuda på? Svaret på den frågan är ofta smörgåstårta! En smörgåstårta kan inleda en finare middag, serveras vid allehanda mottagningar eller fresta familj och vänner en extra festlig kväll. Pröva denna läckra variant!

Du behöver

  • 9 skiva formbröd längdskuret vitt

Fyllning 1:

1 st kräftost ca 250 g

Fyllning 2:

1.5 dl lättmajonnäs
1 dl crème fraîche
2 st förp krabbpinnar

Garnering:

2.5 dl lättmajonnäs
persilja finklippt
1/2-1 kg räkor som skalas
1 st stenbitsrom burk svart
3 st hårdkokta ägg
tubkaviar
150 g lax rökt
rädisor
persilja

Det här behövs för 15-20 bitar:

Gör så här

1
Skiva brödet på längden. Putsa av kanterna. Tänk på att det är lättare att skiva ett bröd som inte är dagsfärskt.

2
Lägg 3 skivor bredvid varandra som en botten. Bred på fyllning 1. Lägg nästa 3 skivor på tvären över de första. Bred på fyllning 2. Lägg de sista skivorna överst, parallellt med de första.

3
Bred ett tunt lager majonnäs ovanpå och runt om hela tårtan.

4
Sätt rikligt med finklippt persilja på kanten.

5
Garnera tårtan som på bilden eller efter egen fantasi. Sätt den kallt tills den ska ätas.


Kommentar:
Brödkanter som putsats bort kan du torka till ströbröd Om du vill göra det lite enklare för dig kan du köpa färdigskuret bröd, s k landgångsbröd Tårtan går bra att frysa men då helst ogarnerad. Får du rester kvar kan du frysa dem, men plocka då bort ägg och rädisor

Scroll to Top