Ostomelett med vårgrönt

Det här är en läcker och ganska snabblagad lunch- eller supérätt. Får du inte tag i späda grönsaker så använd frysta wok-grönsaker. Då går rätten dessutom ännu fortare att laga.

Du behöver

  • sockerärter rädisor och späda morötter
  • 2 msk smör eller margarin
  • 0.5 tsk salt

Omelett:

1 msk smör eller margarin
6 st ägg
1 dl vatten
0.5 tsk salt
0.5 krm vitpeppar
125 g vitlök Cantadou-ost med

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Strimla de ansade sockerärterna och morötterna. Skiva rädisorna och fräs upp allt i fett. Salta och låt det mjukna under lock, så att grönsakerna fortfarande är krispiga.

2
Vispa samman omelettsmeten. Hetta upp en stekpanna med fett. Häll ner smeten och rör försiktigt med en gaffel tills smeten nästan har stelnat.

3
Klicka i osten och låt den nästan smälta. Låt halva omeletten glida ner på ett fat, häll över grönsakerna och vik den andra omeletthalvan över. Strö över grönt och servera med ett gott bröd.


Kommentar:
Omeletten med ost är också god att äta naturell. Givetvis kan du välja annan smak på osten också.

Scroll to Top