Mikrad torsk på medelhavsvis

Du behöver 600 g torskfilé färska eller frysta 2 msk olja gärna oliv 0.5 st pressad citron saften av 1/2-1 tsk salt 1 krm vitpeppar...

Du behöver

  • 600 g torskfilé färska eller frysta
  • 2 msk olja gärna oliv
  • 0.5 st pressad citron saften av
  • 1/2-1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 st vitlöksklyfta pressad
  • 1 st röd paprika
  • 1 st grön paprika
  • 1 st gul lök eller 1 liten purjolök
  • 1 st burk krossade tomater

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Blanda olja, citronsaft, salt, peppar och vitlök och häll över fiskfiléerna. Låt det stå i ca 1 timme. Ta upp fisken.

2
Finstrimla de urkärnade paprikorna och finhacka den skalade löken (eller purjolöken). Lägg det skurna i marinaden, täck över och “fräs” detta på högsta effekt i 4­-6 minuter.

3
Blanda ner tomatkrosset och lägg i fisken. Täck formen och koka på högsta effekt i ca 7­-8 minuter. Låt rätten stå några minuter. Garnera med citron och servera med kokt pressad potatis eller ris.


Kommentar:
Tiderna kan variera lite eftersom olika mikrougnar har olika effekt. Pröva dig fram och välj alltid först den kortaste tiden. Rätten går fint att laga med andra fiskfiléer. Tänk på att välja en form som är lämplig för mikron. Har du inget lock, finns det speciell plastfolie för mikrovågsugnar.

Scroll to Top