Marängtårta med hallon och nougat.

Du behöver 50 g nötter 50 g sötmandel 0.75 dl strösocker 1 msk vetemjöl 2 st äggvitor Det här behövs: Gör så här 1 Skålla...

Du behöver

  • 50 g nötter
  • 50 g sötmandel
  • 0.75 dl strösocker
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 st äggvitor

Det här behövs:

Gör så här

1
Skålla och skala mandeln. Hacka mandel och nötter fint. Blanda samman dem med socker och mjöl.

2
Vispa äggvitorna till riktigt hårt skum. Vänd försiktigt ner nötblandningen i äggvitorna. Vispa en liten stund till.

3
Rita två rundlar, efter en form med löstagbar botten, på bakplåtspapper. Bred ut marängsmeten på dem.

4
Grädda mitt i ugnen tills bottnarna har fått fin färg och känns torra, ca 15-20 minuter.

5
Lossa bottnarna när de svalnat lite.

6
Vispa grädden till skum. Rör creme fraichen luftig. Rör samman grädde och creme fraiche.

7
Riv nougaten på råkostjärnets grövsta sida. Rör försiktigt ner raspet i grädde/creme fraiche tillsammans med hallonen. Spara några hallon till garneringen.

8
Lägg den ena marängbottnen i kakformen med löstagbra kant. Bred hallonkrämen över och lägg på den andra bottnen. Ställ formen kallt några timmar. Lossa tårtan. Garnera med hallon och citronmeliss.

Scroll to Top