Du behöver
- 50 g nötter
- 50 g sötmandel
- 0.75 dl strösocker
- 1 msk vetemjöl
- 2 st äggvitor
Det här behövs:
Gör så här
1
Skålla och skala mandeln. Hacka mandel och nötter fint. Blanda samman dem med socker och mjöl.
2
Vispa äggvitorna till riktigt hårt skum. Vänd försiktigt ner nötblandningen i äggvitorna. Vispa en liten stund till.
3
Rita två rundlar, efter en form med löstagbar botten, på bakplåtspapper. Bred ut marängsmeten på dem.
4
Grädda mitt i ugnen tills bottnarna har fått fin färg och känns torra, ca 15-20 minuter.
5
Lossa bottnarna när de svalnat lite.
6
Vispa grädden till skum. Rör creme fraichen luftig. Rör samman grädde och creme fraiche.
7
Riv nougaten på råkostjärnets grövsta sida. Rör försiktigt ner raspet i grädde/creme fraiche tillsammans med hallonen. Spara några hallon till garneringen.
8
Lägg den ena marängbottnen i kakformen med löstagbra kant. Bred hallonkrämen över och lägg på den andra bottnen. Ställ formen kallt några timmar. Lossa tårtan. Garnera med hallon och citronmeliss.