Laxbakelse (av Harriet i Hägersten)

Du behöver 1 pkt gravlax skivad 1/2-1 dl gravlaxsås 1 st burk crème fraîche 1 st stenbitsrom burk röd 12 st räkor dill 8 skiva...

Du behöver

  • 1 pkt gravlax skivad
  • 1/2-1 dl gravlaxsås
  • 1 st burk crème fraîche
  • 1 st stenbitsrom burk röd
  • 12 st räkor
  • dill
  • 8 skiva vitt bröd

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Börja med att lägga creme fraichen i ett kaffefilter där den får rinna av.

2
Tag med ett runt mått eller glas ut 8 rundlar av brödet.

3
Blanda creme fraichen med rommen.

4
Bred gravlaxsåsen på brödet, lägg ihop två och två. Lägg gravlaxen runtom brödet (som på en princessbakelse). Spritsa blandningen ovanpå brödet. Garnera med räkor och dill.

Scroll to Top