Kyckling från Tijuana

Staden Tijuana i Mexiko har gett namn åt denna heta och spännande kycklingrätt som serveras med Mexican rice och en sval sallad.

Du behöver

  • 1 st kyckling 1 1
  • 1 st tacosås
  • 1 dl ströbröd
  • 1 st tacokrydda

Ugn: 200 °

Mexican rice:

1.5 msk olja
1 st lök hackad gul
1 st chili ca 127 g
2.5 dl ris långkornigt
2 dl vatten
1 st burk krossade tomater
2.5 msk tacosås het
0.5 dl hackad persilja

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Stycka kycklingen och lägg delarna i en tät plastpåse. Häll i såsen och se till att den täcker alla delarna. Låt påsen ligga kallt i 1-4 timmar.

2
Blanda ströbröd och kryddmix och panera kycklingen i blandningen. Lägg bitarna i en smord form och stek ca 35 minuter i ugnen. Vänd bitarna en gång.

3
Riset: Fräs lök, chili och ris i oljan. Tillsätt vatten, salt, tomater och lite tacosås. Sjud under lock ca 25 minuter.

4
Ta av locket de sista 5 minuterna om riset inte är lagom torrt. Strö över persilja och servera riset till kycklingen. Sallad är också gott till.

Scroll to Top