Du behöver
- 3 dl grädde
- 0.5 l hallon
- 1/2-1 dl socker
- 4 st gelatinblad blötlagda
- vatten i kallt
Garnering:
1 dl vispgrädde
hallon
citronmeliss
Det här behövs för 4-6 port:
Gör så här
1
Kör hallonen i matberedare eller mixer. Vill du ha bort kärnorna får du pressa purén genom en sil. Det ska bli ca 2 dl puré.
2
Vispa grädden till skum och blanda i hallonpurén och socker efter smak.
3
Krama ur gelatinet och smält det på svag värme. Vispa ner det i blandningen.
4
Häll smeten i en form. Ställ den kallt några timmar eller över natten. Stjälp upp moussen.
5
Garnera moussen med vispad grädde, hallon och citronmeliss före servering.
Moussen kan frysas, halv-tinas och ätas som parfait. Vill du slippa momentet att stjälpa upp moussen ur en form, kan du i stället hälla smeten i en skål som moussen kan serveras i.