Hallonmousse

Du behöver 3 dl grädde 0.5 l hallon 1/2-1 dl socker 4 st gelatinblad blötlagda vatten i kallt Garnering: 1 dl vispgrädde hallon citronmeliss Det...

Du behöver

  • 3 dl grädde
  • 0.5 l hallon
  • 1/2-1 dl socker
  • 4 st gelatinblad blötlagda
  • vatten i kallt

Garnering:

1 dl vispgrädde
hallon
citronmeliss

Det här behövs för 4-6 port:

Gör så här

1
Kör hallonen i matberedare eller mixer. Vill du ha bort kärnorna får du pressa purén genom en sil. Det ska bli ca 2 dl puré.

2
Vispa grädden till skum och blanda i hallonpurén och socker efter smak.

3
Krama ur gelatinet och smält det på svag värme. Vispa ner det i blandningen.

4
Häll smeten i en form. Ställ den kallt några timmar eller över natten. Stjälp upp moussen.

5
Garnera moussen med vispad grädde, hallon och citronmeliss före servering.


Kommentar:
Moussen kan frysas, halv-tinas och ätas som parfait. Vill du slippa momentet att stjälpa upp moussen ur en form, kan du i stället hälla smeten i en skål som moussen kan serveras i.

Scroll to Top