Du behöver
- 500 g nötfärs
- 1 st gul lök
- 200 g champinjoner färska
- 3 dl buljong (tärning)
- 1 tsk timjan
- 1 st lagerblad
- 0.75 tsk salt
- 1 krm peppar
- 2 st vitlöksklyftor
- 2.5 msk tomatpuré
- syltlök ca 100 g
- persilja klippt
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skala och hacka löken. Ansa och skär eventuellt svampen i mindre bitar.
2
Bryn färsen jämnt smulig i lite margarin. Lägg över den i en gryta. Bryn lök och svamp i lite margarin tills löken är mjuk och glansig. Lägg över det i grytan.
3
Tillsätt buljong, timjan, lagerblad, salt, peppar, pressad vitlök och tomatpuré. Rör om. Låt allt puttra på svag värme under lock ca 15 minuter.
4
Smaka av. Tillsätt syltlöken och låt allt bli genomvarmt. Strö över klippt persilja. Bjud kokt pasta till.