Färsgryta

En lättgjord mustig gryta.

Du behöver

  • 500 g nötfärs
  • 1 st gul lök
  • 200 g champinjoner färska
  • 3 dl buljong (tärning)
  • 1 tsk timjan
  • 1 st lagerblad
  • 0.75 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2.5 msk tomatpuré
  • syltlök ca 100 g
  • persilja klippt

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skala och hacka löken. Ansa och skär eventuellt svampen i mindre bitar.

2
Bryn färsen jämnt smulig i lite margarin. Lägg över den i en gryta. Bryn lök och svamp i lite margarin tills löken är mjuk och glansig. Lägg över det i grytan.

3
Tillsätt buljong, timjan, lagerblad, salt, peppar, pressad vitlök och tomatpuré. Rör om. Låt allt puttra på svag värme under lock ca 15 minuter.

4
Smaka av. Tillsätt syltlöken och låt allt bli genomvarmt. Strö över klippt persilja. Bjud kokt pasta till.

Scroll to Top