Exotisk skaldjurspanna

Du behöver 400 g räkor med skal 4 st havskräftor ca 200 g 20 st musslor eller 1 burk musslor 100 g crabsticks 1 st...

Du behöver

  • 400 g räkor med skal
  • 4 st havskräftor ca 200 g
  • 20 st musslor eller 1 burk musslor
  • 100 g crabsticks
  • 1 st gul lök
  • 1 st grön paprika
  • 1 pkt saffran
  • 2 dl crème fraîche
  • 3 msk mango chutney
  • 0.5 dl madeira
  • 1 st ananas liten burk med spad
  • 1 st mango mogen
  • 1 tsk sambal oelek (chili-pasta)

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skala räkorna. Koka musslorna eller låt burkmusslorna rinna av. Tina halvskräftorna om de är frysta. Dela crabfishen.

2
Skala och finhacka löken. Kärna ur och tärna paprikan.

3
Fräs lök och paprika i lite matfett. Tillsätt saffran, creme fraiche, mango chutney, sambal oelek, madeira och ananasspadet. Låt såsen puttra samman några minuter.

4
Dela ananasen i mindre bitar. Skala mangon och skär ca hälften i tärningar och den andra halvan i större bitar.

5
Lägg ananas, mangotärningar, och skaldjur i såsen. Låt allt bli genomvarmt men inte koka. Smaka av.

6
Garnera med mango-bitar.

Scroll to Top