Du behöver
- 400 g räkor med skal
- 4 st havskräftor ca 200 g
- 20 st musslor eller 1 burk musslor
- 100 g crabsticks
- 1 st gul lök
- 1 st grön paprika
- 1 pkt saffran
- 2 dl crème fraîche
- 3 msk mango chutney
- 0.5 dl madeira
- 1 st ananas liten burk med spad
- 1 st mango mogen
- 1 tsk sambal oelek (chili-pasta)
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skala räkorna. Koka musslorna eller låt burkmusslorna rinna av. Tina halvskräftorna om de är frysta. Dela crabfishen.
2
Skala och finhacka löken. Kärna ur och tärna paprikan.
3
Fräs lök och paprika i lite matfett. Tillsätt saffran, creme fraiche, mango chutney, sambal oelek, madeira och ananasspadet. Låt såsen puttra samman några minuter.
4
Dela ananasen i mindre bitar. Skala mangon och skär ca hälften i tärningar och den andra halvan i större bitar.
5
Lägg ananas, mangotärningar, och skaldjur i såsen. Låt allt bli genomvarmt men inte koka. Smaka av.
6
Garnera med mango-bitar.