Alla Hjärtans smörgåstårta

Vill du inte baka egna bottnar så använd formbröd i stället när du gör den här festliga tårtan med ljuvligt krämig fyllning

Du behöver

Deg:

5 dl vetemjöl
2 st smör eller margarin
4 msk kallt vatten

Ugn: 225°

Fyllning:

400 g philadelphiaost
500 g räkor som skalas
2 tsk pressad citron
1 dl vispgrädde
2 st ägg
0.5 dl chilisås
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
2 msk dill finhackad

Garnering:

2 st stenbitsrom burkar
lime eller citron i skivor
500 g räkor som skalas
sallad

Det här behövs för ca 8-10 bitar:

Gör så här

1
Smula fettet i mjölet. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen.

2
Dela degen i 3 delar, kavla ut varje del till en platta och ta ut hjärtan. Nagga och grädda ca 15 minuter. Låt bottnarna kallna.

3
Hacka de skalade räkorna och droppa över citronsaften.

4
Blanda ost, grädde, äggula, chilisås, salt och peppar till en jämn smet. Tillsätt räkor och dill i ostmassan. Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda försiktigt ner det i smeten.

5
Bred cirka hälften av fyllningen på en av bottnarna. Täck med nästa botten och resten av fyllningen. Lägg på sista hjärtat.

6
Garnera hela ytan med rommen. Sätt räkor runt kanten och sallad runtom. Dekorera med ett par lime-skivor. Sätt tårtan kallt tills den ska ätas.

Scroll to Top