Fullmatad chokladdröm (av Sandra i Ö Sönnarslöv)

Ett lyckat experiment som kom till när jag skulle baka en kaka men en kompis som inte kan äta äggula, så vi tog enkelt bort den och skojade till det hela!

Du behöver

  • 2 st äggvitor
  • 2 dl strösocker eller sötningsmedel
  • 1 st äpple i tunna skivor
  • 1.5 dl russin svarta
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 0.5 st mjölk eller laktosfri mjölk
  • 3 msk kakao
  • 3 msk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver

Garnering:

pärlsocker
choklad Smält mörk

Detta behövs till 1 liten kaka ca 4-5 port:

Gör så här

1
Smöra och bröda en liten form (jag hade en liten ugnsform som är ca 25*15 cm och lade i en återanvändbar ugnsduk av teflon) som rymmer 1-1 1/2 liter.

2
Vispa äggvitorna till ett hårt skum och häll sakta i sockret/sötningsmedel och fortsätt vispa till smeten är som marängsmet.
Rör i äpplen, russin, vetemjöl, kakao och vaniljsocker.

3
Ta sist och rör ner mjölk och bakpulver
Blanda väl och häll sedan ut smeten i formen, jämna till och strö över pärlsocker. Grädda kakan ca 30 minuter näst längst ner i 200 grader.
Ringla över smält choklad när kakan är sval och severa med glass/vaniljsås/grädde/konserverad frukt.

Scroll to Top