Ananasfromage på mandelbotten

Du behöver Botten: 100 g mandel skalad, mald 1.5 dl socker 4 st äggvitor Ugn: 200° Fromage: 2.5 dl vispgrädde 2 st ägg 0.75 dl...

Du behöver

Botten:

100 g mandel skalad, mald
1.5 dl socker
4 st äggvitor

Ugn: 200°

Fromage:

2.5 dl vispgrädde
2 st ägg
0.75 dl socker
1 st burk krossad ananas ca 400 g
saft av 1
5 st gelatinblad blötlagda i kallt vatten

Garnering:

ananas
kiwi
citronmeliss
cocktailbär

Det här behövs för ca 10 bitar:

Gör så här

1
Vispa vitorna till hårt skum och vänd ner mandeln blandad med sockret. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.

2
Grädda nederst i ugnen i ca 20 minuter. Stjälp upp kakan och låt den kallna. Diska formen.

3
Fromage: Dela gulor och vitor. Vispa gulor och socker pösigt. Vispa vitor och grädde var för sig.

4
Blanda ner ananaskross och citronsaft i äggulesmeten. Smält det urkramade gelatinet på svag värme. Rör ner detta i smeten.

5
Blanda först ner grädde och sist försiktigt vitorna i äggsmeten. Lägg tillbaka kakan i formen och bred fromagen över. Släta till ytan och ställ kallt i minst 2-­3 timmar.

6
Ta desserten ur formen och garnera.

Scroll to Top