• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Guide till Hamburgs bästa sevärdheter

  Hamburg förknippas ofta med sin stora hamn, men den vackra staden erbjuder mycket mer än så! Visste du till exempel att Hamburg är en av världens mest hållbara städer? Här berättar vi vad du kan uppleva i staden!

  Guide till Hamburgs bästa sevärdheter
  Hamburg: Konserthuset Elbphilharmonie i solnedgång. Copyright: Hamburg Marketing GmbH/Cooper Copter

                                                                           
  Information angående coronapandemin
  Klicka här för att ta del av aktuell information om Hamburg och pågående pandemi. När det är möjligt att resa igen kan du där även läsa om hur stadens verksamheter och evenemang håller öppet. 

                                                                           

  I Hamburg kan du hitta det du söker för en härlig vistelse, oavsett om det är god mat, bra shopping, ett rikt kulturliv, vackra miljöer eller historiska sevärdheter. Det är dessutom enkelt att ta sig hit med tåget från Sverige, vilket tar cirka sex timmar från Malmö.

  Sevärdheter 

  Sedan januari 2017 har Hamburg ett nytt landmärke nere i hamnen - det majestätiska konserthuset Elbphilharmonie. Här kan du, förutom att gå på konserter, besöka utsiktsplatsen PLAZA för att njuta av panoramavyn över Hamburg och ta en kaffe på det mysiga caféet. 

  En annan unik sevärdhet är Speicherstadt och Kontorhaus District med det kända Chilehaus. Det världens största lagerkomplex och är sedan 2015 med på UNESCO:s lista över världsarv. 

  Speicherstadt. Copyright: Julia Schwendner

  Du som vill se mer av Hamburgs byggnadsarkitektur bör besöka rådhuset, som stod klart 1897. Det är byggt i en magnifik nyrenässansstil och har fler rum än självaste Buckingham Palace. 

  Här är en topplista över Hamburgs sevärdheter.  

   

  Världens största modelljärnväg

  I Hamburg ligger även en av Tysklands populäraste turistattraktioner Miniatur Wunderland. Här finns världens största modelljärnväg, som är hela 15 000 meter lång. Den trafikeras av 1 040 tåg som passerar kända städer, flygplatser och byggnader. Extra roligt är det att det går att hitta Pippi Långstrumps Villa Villerkulla på modellen, och även en tågstation från ett Kiruna i vinterskrud. 

  Miniatur Wunderland. Copyright: Jan Traupe

  En annan del av Hamburg

  Grönskande parker, kulinariska upplevelser och båtturer kanske inte är det första man förknippar Hamburg med, även fast det är en otroligt stor del av staden.

  Nere i hamnen ligger Landungsbrücken som är knutpunkt för de stora färjorna, Elbe-färjorna och utflyktsbåtar. Härifrån kan du få en perfekt utsikt över hamnen och allt som händer där. Varför inte passa på att ta en guidad tur genom hamnområdet, eller en båttur för att få uppleva Hamburg från vattnet. I hamnen finns det även många restauranger där du kan njuta av en bit mat.

  Landungsbrücken i kvällssolen. Copyright: Julia Schwendner

  Mitt i Hamburg ligger även The Alster Lake där du kan hyra kanoter, roddbåtar, paddleboard och pedalbåtar. I sjön trafikerar även ångbåten Alster boat som du kan ta en mysig tur med, under både sommaren och vintern. 

  Trampbåt i Alster. Copyright: Geheimtipp Hamburg

  Genom staden går floden Elbe, och längst med den finns många mysiga restauranger och caféer, där du kan pausa mellan stadens många sevärdheter.

  För att få tips på bra caféer och restauranger kan du klicka här!  

  Gastro Bullerei. Copyright: Foto: Hamburg Tourismus/Julia Schwendner

  Shopping

  Lyxiga varumärken, fina antikviteter och originellt mode från unga designers, i Hamburg finns shopping för alla. I centrala staden finns hela 26 shoppingstråk där den som gillar shopping kan spendera många timmar, som till exempel här i Alsterarkaden. Visste du förresten att de kända varumärkena Nivea och Montblanc kommer från Hamburg? 

  Alsterarkaden. Copyright: Tomi Sommer och Lee Maas

  Vill du besöka stadens marknader är lördag en perfekt dag då det anordnas flera sådana då, och en av de mest välbesökta är Flohschanze. Här kan du läsa mer om Hamburgs marknader

  En annan populär marknad är fiskmarknaden som äger rum varje söndag i den historiska fiskauktionshallen. Den öppnar redan klockan sex på morgonen, och lockar många besökare. Förutom att ta del av själva marknaden, kan du även njuta av en god brunch och lyssna på livemusik här. Läs mer om fiskmarknaden här!

  Läs mer om Hamburg på hamburg-travel.com/sustainable-hamburg! 

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!