• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Förläng semesterkänslan med en långresa

  Att åka på semester är härligt lyxigt på många sätt, framförallt om du har möjligheten att vara borta en längre tid. På en långsemester hinner du både få massor med energi och njuta av att bara vara.

  Förläng semesterkänslan med en långresa

  När efterfrågan på längre resor ökade bland resenärerna introducerade Ölvemarks Holiday ett långsemesterkoncept 2016. För varje år har man sedan dess utökat utbudet med fler resmål. Du kan till exempel vara borta i mer än två veckor i det fantastiska matlandet Italien, solvarma Spanien eller magiska Kroatien.

  Marita Ljungqvist är reseledare för Ölvemarks Holiday

  Fördelarna med att vara borta länge är många. Du får chansen att ladda batterierna och tanka energi i ett lägre tempo. Lägg därtill en stor variation av utflykter men också härliga dagar med egentid.
  – Det är underbart att hinna njuta av klimatet och kulturen som till exempel att flanera med alla italienare efter middagen. Där man ung som gammal är ute på stan eller strosar längs strandpromenaden och njuter av de ljumma kvällarna, säger Marita Ljungqvist som är reseledare för Ölvemarks Holiday. Hon känner igen sig i det ökade intresset för resor där man är borta en längre tid.
  – Jag har haft resenärer som bokat in sig på en resa ner men sedan stannat kvar på resmålet och åkt hem med nästa gäng. Bara för att det är så trivsamt och skönt att verkligen komma ner i varv.

  Hon tror att många uppskattar att vara borta länge eftersom man blir mer familjär med platsen, får chansen att lära känna sin omgivning, blir bekant med personalen på hotellet och hittar sina stammisställen.
  – Det är en av anledningarna till att även jag uppskattar den här typen av resor. Trots att jag jobbar när jag är på plats så hinner jag njuta mer av resenärernas semesterkänslor och lugna tempo. Jag hinner luska rätt på nya favoriter att dela med mig av. Alltifrån var man hittar den bästa glassen, en härlig lunchrestaurang med lokala specialiteter eller en bra bar till kvällen.

  Läs mer om Ölvemark Holidays långsemester och inspireras av deras resmål

  Utöver lata dagar erbjuder Ölvemarks Holiday ett stort utbud av utflykter. Till skillnad från en rundresa är utflykterna mer utspridda, med dagar emellan som kan vara helt fria från aktiviteter.
  – Som så ofta i den här delen av Europa handlar det mycket om kultur, mat och dryck. De flesta resor i vårt reseutbud är rundresor där man ständigt ser nya platser. Här blir det lite skillnad eftersom man oftast utgår ifrån ett boende. Fokus på utflykterna blir istället dagsturer till närliggande orter. Från en långsemester vid Italienska rivieran kan man till exempel åka på en dagstur till till franska Nice eller till Monaco. Utfärderna kan även vara ett besök där man testar ett lokalt vin eller specialitet, säger Marita.

  Varför ska man då åka på långsemester med en arrangör som Ölvemarks Holiday istället för att boka själv? Marita tycker att mycket handlar om de mervärden man får framförallt på vägen ner och hem.
  – Åker man buss till resmålet blir resan verkligen en del av upplevelsen. Beroende på hur långt ner i Europa vi ska så blir det ofta en till två nätter i städer längs vägen och man får uppleva kultur och nya platser på väg till slutmålet. Sen får man ressällskap i den mån man vill och människor att heja på vid frukosten och middagen. Det är såklart olika från grupp till grupp men under våra långsemestrar blir det ofta ett riktigt härligt gäng som hinner lära känna varandra. Sen har man alltid en reseledare som tar hand om det praktiska och som kan tipsa om det där lilla extra som gör resan särskilt minnesvärd.

  Läs mer om Ölvemark Holidays långsemester och inspireras av deras resmål

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!