Ladda ner doktorn i mobilen!

Vet du om att din mobil kan hjälpa dig att få ett mer hälsosamt liv? Du kan ladda ner allt från träningsprogram till hälsosamma recept. Och nej, det är varken krångligt eller dyrt. Vi guidar dig!

Vad är en app?

En app är enkelt förklarat ett program som är anpassat för din mobiltelefon, som ger telefonen fler funktioner. Du laddar ner dina appar från en nätbutik i telefonen eller från din dator (som du sedan synkroniserar med telefonen). Har du en så kallad iPhone heter butiken “App store”, har du en Android (annat märke) heter butiken “Market”.

Ladda ner doktorn i mobilen!

Är din mobil en Iphone eller Android? Då kan du ladda ner en mängd appar som hjälper dig att hålla koll på alltifrån vikt till väder!

 

Träningsprogram, distansmätare och kaloriräknare – våra mobiltelefoner har förvandlats till minidatorer som kan ge information om allt från morgondagens väderlek till det bästa receptet på nyttiga muffins.

 

Här är sju hälsosamma mobilappar som du kan ladda ner om du har en så kallad smartphone, en Iphone eller Android.

 

 

Shape upLadda ner doktorn i mobilen!

Trots namnet är denna app helt på svenska och beskrivs enklast som en mat- och träningsdagbok där du kan lägga upp din personliga viktplan och sedan få hjälp att nå dina mål. Här finns både kaloriräknare och en scanner som läser av streckkoden på din vara, exempelvis ett brödpaket, och sedan ger dig information om näringsinnehåll och kalorimängd i en skiva av just det brödet.

Pris: Gratis

 

RunkeeperLadda ner doktorn i mobilen!

Den här populära appen använder du när du exempelvis ska promenera, åka skidor, jogga eller cykla. Du väljer vilken aktivitet du ska göra och får sedan under rundan information om hur långt du tagit dig, vilken snitthastighet du håller och hur många kalorier du bränt. Motionsrundan sparas sedan så att du kan se kartor och statistik i efterhand.

Pris: Gratis

 

Mindfulness-appenLadda ner doktorn i mobilen!

Strävar du efter att vara mer närvarande i nuet? Med den här appen blir det enklare! Ställ in vilka dagar och tider du vill bli påmind om att meditera, eller peka ut på en karta var du vill ha en påminnelse om att stanna till och njuta av nuet, så känner telefonen av det och påminner dig varje gång du befinner dig där. Här finns också inspelade meditationer där en behaglig röst guidar dig till stillhet, lugn och närvaro.

Pris: 15 kr.

 

Medicinera.seLadda ner doktorn i mobilen!

Vilken medicin passar bäst, vad kan dessa symptom betyda och var ligger närmaste apotek? Med hjälp av den här appen får du svar på dina frågor, även de funderingar du kanske drar dig för att fråga din vanliga apotekare om. Appen är kvalitetssäkrad av en legitimerad apotekare, men ersätter naturligtvis inte ett besök hos läkaren.

Pris: 15 kr

 

Poworkout ball and bandLadda ner doktorn i mobilen!

Vill du veta hur du ska göra dina övningar med gummiband och boll? Med den här svenska appen får du träningsprogram och tydliga instruktioner för alla nivåer – från nybörjare till riktigt vältränad. Du väljer vilket träningsprogram och vilken nivå du vill köra och får sedan instruktioner som talar om hur du ska göra. Programmet minns även dina senaste träningspass och blir som en personlig tränare som håller koll på dina framsteg.

Pris: 22 kr

 

Pauluns GI-månadLadda ner doktorn i mobilen!

Hälsogurun Fredrik Paulun guidar dig genom en månad med GI-mat. Du får menyer med recept på tre mål om dagen, tips på nyttiga mellanmål, inköpslistor och möjlighet att planera din matvecka. Perfekt för dig som vill gå ner i vikt eller bara leva riktigt sunt i en månad.

Pris: 28 kr

 

Klart.seLadda ner doktorn i mobilen!

Är det dags att plocka fram skidorna i helgen? Med den här appen känner din telefon av var du befinner dig och talar sedan snabbt om hur vädret förväntas bli de kommande dagarna. Du kan också söka på platser över hela världen och hålla koll på vädervarningar, snödjup och vädret vid kusten.

Pris: Gratis

 

 

Scroll to Top