Lammracks med provensalska tomater och ugnstekt potatis

En härlig rätt med färska örter som även är vacker att titta på.

Du behöver

  • lammrack
  • salt svartpeppar
  • 2 msk smör
  • 1 msk olivolja

Potatis:

1 kg mandelpotatis
3 msk smör smält
flingsalt
rosmarin

Tomater:

4 st stora tomater
2 st vitlöksklyftor rivna
2 msk ströbröd
1 msk basilika hackad
1 msk persilja hackad
salt svartpeppar
olivolja

Ugn: 175°, 225° och grill

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Torka av köttet med hushållspapper. Salta och peppra runt om. Bryn köttet i en stor stekpanna med smör och olivolja. Lägg över i en ugnssäker form och fortsätt tillagningen tills innertemperaturen är 65° vid 175°.

2
Skrubba potatisen i kallt vatten och torka av. Dela potatisen på längden och lägg i en ugnssäker form med snittytan uppåt. Pensla med smält smör och strö över flingsalt och rosmarinbarr. Stek i mitten av ugnen, 15–20 minuter, tills potatisen är mjuk och fått fin färg.

3
Skölj och dela tomaterna. Lägg dem på ett ugnssäkert fat. Blanda vitlök, ströbröd, basilika, persilja och lite salt och svartpeppar i en skål. Fördela över tomaternas snittyta och ringla över lite olivolja. Gratinera högt upp i ugnen under grillelementet.

4
Skär upp köttet mellan revbenen och lägg upp på ett serveringsfat. Servera med provensalska tomater och ugnstekta mandelpotatishalvor.

Scroll to Top