4 portioner
Du behöver
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk hel koriander
- 1 vitlöksklyfta
- 1 tsk chiliflakes
- ½ kruka mynta
- 1 dl olivolja
- 700 g strimlat lammkött
Yoghurtdressing
2 dl grekisk yoghurt
1 tsk spiskummin
saft från 1 lime
2 msk sesamolja
Vattenmelonsallad
400 g vattenmelon
200 g tomater
1 gurka
1 rödlök
100 g fetaost
½ kruka mynta
4 msk olivolja
salt
Servering
8 pitabröd
Gör så här
Stöt spiskummin, koriander, vitlök, chiliflakes och myntablad i en mortel.
Tillsätt olivolja och rör om. Häll marinaden över köttet. Låt dra i 30 minuter, gärna längre.
Hetta upp en stekpanna på hög värme. Stek köttet i 4–5 minut-er i omgångar.
Yoghurtdressing: Rör samman yoghurt, spiskummin, limesaft och sesamolja.
Vattenmelonsallad: Dela och tärna vattenmelonen. Kärna ur och tärna tomater och gurka. Blanda melon, tomat och gurka i en skål.
Skala och skär löken i tunna båtar. Tärna fetaosten. Vänd ner lök och fetaost i melonblandningen. Hacka myntan och blanda i den tillsammans med olivolja, salt och peppar.
Servering: Värm pitabröden. Bjud med lammgyros, dressing och vattenmelonsallad.