Limerubbade fläskspett med tomat och grillad majs

Du behöver 700 g fläskfilé Rub 1,5 st rivet limeskal 1 tsk rökt paprikapulver 1 tsk chilipulver 1 krm chiliexplosion 1 tsk salt 2.5 msk...

Du behöver

  • 700 g fläskfilé

Rub

1,5 st rivet limeskal
1 tsk rökt paprikapulver
1 tsk chilipulver
1 krm chiliexplosion
1 tsk salt
2.5 msk farinsocker

Tomat- och grillad paprikasalsa

2 st grillade paprikor
0.5 kruka finhackad basilika
2 st tomater
1 st röd chilifrukt
1 st rödlök
0.5 msk flytande honung
st majskolvar
st valfri grillolja

Gör så här

1

Putsa köttet och skär det i ca 3×3 cm stora kuber.

2

Blanda samman samtliga ingredienser till rubben och gnid in spetten.

3

Grilla över glödbädd ca 10 minuter, vänd ett par gånger under tiden.

4

Dela de grillade paprikorna i bitar. Finhacka basilikan. Fintärna tomaterna. Kärna ur och fintärna chilifrukten. Skala och finhacka löken.

5

Blanda samman samtliga ingredienser till salsan och smaka av med salt och flytande honung.

6

Dela majsen i stora bitar, pensla dem med valfri grillolja och grilla runt om på fin glödbädd.

7

Servera spetten tillsammans med majsen på en skärbräda eller på ett uppläggningsfat och servera salsan som tillbehör, garnera med basilika.


Kommentar:
Här har vi använt oss av en torr kryddblandning en så kallad rubb som vi gnider in köttet med.

Scroll to Top