Du behöver
- 700 g fläskfilé
Rub
1,5 st rivet limeskal
1 tsk rökt paprikapulver
1 tsk chilipulver
1 krm chiliexplosion
1 tsk salt
2.5 msk farinsocker
Tomat- och grillad paprikasalsa
2 st grillade paprikor
0.5 kruka finhackad basilika
2 st tomater
1 st röd chilifrukt
1 st rödlök
0.5 msk flytande honung
st majskolvar
st valfri grillolja
Gör så här
Putsa köttet och skär det i ca 3×3 cm stora kuber.
Blanda samman samtliga ingredienser till rubben och gnid in spetten.
Grilla över glödbädd ca 10 minuter, vänd ett par gånger under tiden.
Dela de grillade paprikorna i bitar. Finhacka basilikan. Fintärna tomaterna. Kärna ur och fintärna chilifrukten. Skala och finhacka löken.
Blanda samman samtliga ingredienser till salsan och smaka av med salt och flytande honung.
Dela majsen i stora bitar, pensla dem med valfri grillolja och grilla runt om på fin glödbädd.
Servera spetten tillsammans med majsen på en skärbräda eller på ett uppläggningsfat och servera salsan som tillbehör, garnera med basilika.
Här har vi använt oss av en torr kryddblandning en så kallad rubb som vi gnider in köttet med.