12 stycken
Du behöver
- 250 g kyld smördeg
- 4 ägg
- 2 dl crème fraîche
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 200 g riven Västerbottensost
- 250 g grön sparris
- 500 g oskalade räkor
- 1 rödlök
- 1 dl crème fraîche
- gräslök
Ugn: 225°
Gör så här
Rulla ut smördegen i en form, ca 20 x 30 cm, med bakplåtspapper. Nagga degen med en gaffel. Förgrädda strax under ugnens mitt i ca 10 minuter.
Vispa ägg, crème fraiche, salt och peppar. Tillsätt ost. Häll det över smördegsbottnen.
Grädda strax under ugnens mitt i 15–20 minuter. Äggstanningen ska ha stannat helt. Låt svalna.
Bryt av den nedre delen av sparrisen. Koka sparrisen i lättsaltat vatten i ca 3 minuter. Spola av i kallt vatten och låt rinna av.
Skala räkorna. Skala och finhacka löken. Skär degbottnen i rutor.
Lägg sparrisen på rutorna. Toppa med räkor, lök, crème fraiche och gräslök.