Sockerkaka med citron och blå vallmofrön

Den florsockerpudrade sockerkakan har frisk citronsmak och blå vallmofrön i smeten. Färska jordgubbar är gott till.

8 bitar

Du behöver

  • 85 g smör
  • 1 ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl filmjölk
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 2 tsk blå vallmofrön
  • florsocker

Ugn: 175°

Gör så här

1

Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt.

2

Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner i smeten tillsammans med smör, filmjölk, citronsaft och vallmofrön.

3

Häll smeten i en smord form med lös­tagbar kant, 20 cm i ­diameter. Grädda i ­nedre delen av ugnen i 35 minuter.

4

Låt kakan svalna och pudra över florsocker. Garnera ev med bär.

Scroll to Top