Caesarwraps i libabröd

Våra matiga wraps är fyllda med kyckling, bacon, grönsaker, parmesanost och läcker dressing. Som en caesarsallad, fast serverad i tunna libabröd!

Du behöver

  • 600 g kycklinginnerfilé
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk oregano
  • salt och peppar
  • 2 msk rapsolja
  • 140 g bacon
  • romansallad
  • 240 g körsbärstomater
  • 4 st libabröd
  • 50 g parmesanost

Dressing

1 st äggula
1 st vitlöksklyfta
2 st sardellfiléer
1.5 dl rapsolja
1 tsk dijonsenap
1 msk pressad citronsaft

Gör så här

1

Krydda kycklingen med paprikapulver, ­oregano, salt och peppar. Stek i olja tills den fått fin färg och är genomstekt.

2

Dela baconet på ­mitten och stek det knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper.

3

Skölj salladen och låt rinna av. Dela tomaterna på mitten. Lägg ut bröden och lägg salladsblad på mitten.

4

Skär kycklingen i ­bitar och fördela över salladen tillsammans med bacon och tomater. Hyvla över parmesan.

5

Dressing: Mixa äggula, riven vitlök och sardeller med mixerstav i en skål. Vispa i oljan i en tunn stråle. Smaka av med senap, citronsaft, salt och peppar.

6

Ringla dressing över salladen. Vik in två sidor av brödet och rulla ihop hårt från ­sidan. Rulla in i smörpapper eller folie.

Scroll to Top