Fläskfilérullader i gräddig sås

Rulladerna är fyllda med aprikoser och äpple och serveras i en härligt gräddig sås. Kokt potatis och grönsaker smakar bra till.

4 portioner

Du behöver

  • 550 g fläskfilé
  • 10 st torkade aprikoser
  • 1 st äpple
  • smör
  • salt och peppar
  • 2.5 dl vispgrädde
  • 2 msk kalvfond
  • 2 dl vatten
  • 1 msk maizenaredning

Servering

kokt potatis
morötter
sockerärtor
lingonsylt

Gör så här

1

Putsa köttet. Skär det i 3 cm tjocka skivor, ca 8 stycken. Banka ut dem lätt mellan bakplåtspapper.

2

Strimla aprikoserna. Kärna ur äpplet och dela det i klyftor. Fördela på köttskivorna och rulla ihop. Fäst med tandpetare.

3

Bryn köttet runt om i smör i stekpanna. Salta och peppra. Späd med grädde, fond och vatten. Småkoka under lock i 10 minuter.

4

Ta upp rulladerna. Red av såsen och smaka av. Lägg rulladerna i såsen.

5

Servering: Bjud med potatis, morötter, sockerärtor och lingonsylt.

Scroll to Top