4 portioner
Du behöver
- 550 g fläskfilé
- 10 st torkade aprikoser
- 1 st äpple
- smör
- salt och peppar
- 2.5 dl vispgrädde
- 2 msk kalvfond
- 2 dl vatten
- 1 msk maizenaredning
Servering
kokt potatis
morötter
sockerärtor
lingonsylt
Gör så här
1
Putsa köttet. Skär det i 3 cm tjocka skivor, ca 8 stycken. Banka ut dem lätt mellan bakplåtspapper.
2
Strimla aprikoserna. Kärna ur äpplet och dela det i klyftor. Fördela på köttskivorna och rulla ihop. Fäst med tandpetare.
3
Bryn köttet runt om i smör i stekpanna. Salta och peppra. Späd med grädde, fond och vatten. Småkoka under lock i 10 minuter.
4
Ta upp rulladerna. Red av såsen och smaka av. Lägg rulladerna i såsen.
5
Servering: Bjud med potatis, morötter, sockerärtor och lingonsylt.