Enkla jordgubbsrutor med glasyr

Att baka ska båda vara enkelt och gott! Dessa söta rutor har jordgubbar i både smeten och glasyren.

Du behöver

    16 bitar
  • 215 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 1 äggula
  • ½ dl pressad citronsaft
  • 5 dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 150 g jordgubbar, hackade
  • Glasyr
  • 50 g jordgubbar
  • 3 dl florsocker
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Vispa smör och socker smidigt med elvisp. Tillsätt ägg, äggula och citronsaft under vispning.

2

Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner i äggsmeten. Vänd sist i jordgubbar.

3

Lägg ett bakplåtspapper i en form, 20 x 20 cm, och klicka i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i 40 minuter. Låt svalna.

4

Glasyr: Mixa jordgubbarna och rör i flor-socker. Bred glasyren över kakan. Låt stelna och skär kakan i rutor.

Scroll to Top