Du behöver
-
16 bitar
- 215 g smör, rumsvarmt
- 2 dl strösocker
- 1 ägg
- 1 äggula
- ½ dl pressad citronsaft
- 5 dl vetemjöl
- ½ tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 150 g jordgubbar, hackade Glasyr
- 50 g jordgubbar
- 3 dl florsocker Ugn: 175°
Gör så här
1
Vispa smör och socker smidigt med elvisp. Tillsätt ägg, äggula och citronsaft under vispning.
2
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner i äggsmeten. Vänd sist i jordgubbar.
3
Lägg ett bakplåtspapper i en form, 20 x 20 cm, och klicka i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i 40 minuter. Låt svalna.
4
Glasyr: Mixa jordgubbarna och rör i flor-socker. Bred glasyren över kakan. Låt stelna och skär kakan i rutor.