Ädelostfylld lövbiff med grönpepparsås

Grönmögelost, grönpeppar och dijonsenap ger de här krämiga rulladerna en härligt fransk touch.

4 portioner

Du behöver

  • 8 skiva lövbiff ca 600 gram
  • salt och nymald peppar
  • 150 g ädelost
  • hackad persilja
  • tandpetare eller cocktailpinnar
  • smör till stekning

Grönpepparsås

1 st liten gul lök
smör
1 msk grönpeppar i lag
2 dl crème fraîche
2 dl vispgrädde
1 msk dijonsenap
1 tsk kinesisk soja
2 msk konjak
salt
1.5 dl cornichoner
hackad persilja

Ugn: 175°

Gör så här

1

Lägg ut köttskivorna på en skärbräda. Krydda med salt och peppar.

2

Lägg en bit ost och persilja på varje köttbit. Vik ihop långsidorna över osten. Rulla ihop från ena kortsidan och fäst med cocktailpinnar eller tandpetare.

3

Bryn rulladerna, några i taget, i smör i en stekpanna. Lägg över dem på ett ugnsfast fat. Efterstek mitt i ugnen i 20–25 minuter.

4

Grönpepparsås: Skala och hacka löken. Mjukstek den i smör några minuter utan att den tar färg.

5

Tillsätt grönpeppar, crème fraiche, grädde, senap, soja och konjak. Låt såsen koka ihop under lock cirka 10 minuter. Smaka av med salt.

6

Lägg i köttet. Värm sakta under lock cirka 5 minuter. Smaka av med salt.

7

Vänd ner cornichoner och strö över persilja.

Scroll to Top