Baconlindad tacofärslimpa

Snabblagad färslimpa med god smak av tacokrydda. Rostad paprika, majs och potatis blir gott till.

4 portioner

Du behöver

  • 1 dl ströbröd
  • 1 msk potatismjöl
  • 1.5 dl mjölk
  • 600 g blandfärs
  • 1 st ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 28 g tacokrydda (1 påse)
  • 1 tsk oregano
  • 0.5 st riven gul lök
  • 140 g skivat bacon

Grönsaker

1 kg fast potatis
300 g paprika
2.5 msk olivolja
salt och svartpeppar
2 st förkokta majskolvar

Guacamole

3 st mogna avokador
saft av en halv lime
3 dl gräddfil
1 krm salt

Servering

oliver
färsk oregano

Ugn: 200°

Gör så här

1

Blanda ströbröd, potatismjöl och mjölk. Låt svälla i 10 minuter.

2

Tillsätt färs, ägg, samtliga kryddor och lök. Blanda.

3

Forma färsen till en limpa. Lägg i en långpanna med bakplåtspapper. Linda baconskivor runt om. Stek i 15 minuter.

4

Grönsaker: Klyfta potatisen. Kärna ur och klyfta paprikorna. Blanda med olja, salt och peppar.

5

Ta ut köttfärslimpan och fördela potatis och paprikor bredvid. Rosta strax under ugnens mitt i ca 35 minuter.

6

Dela majskolvarna i bitar. Ta ut plåten och lägg på majsen. Stek vidare i 15–17 minuter.

7

Guacamole: Kärna ur avokadorna. Mixa fruktköttet med limesaft. Blanda med gräddfil och salt.

8

Servering: Ta ut plåten ur ugnen och strö över oliver och oregano. Skiva limpan och servera med guacamole.

Scroll to Top