4 portioner
Du behöver
- 1 dl ströbröd
- 1 msk potatismjöl
- 1.5 dl mjölk
- 600 g blandfärs
- 1 st ägg
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 28 g tacokrydda (1 påse)
- 1 tsk oregano
- 0.5 st riven gul lök
- 140 g skivat bacon
Grönsaker
1 kg fast potatis
300 g paprika
2.5 msk olivolja
salt och svartpeppar
2 st förkokta majskolvar
Guacamole
3 st mogna avokador
saft av en halv lime
3 dl gräddfil
1 krm salt
Servering
oliver
färsk oregano
Ugn: 200°
Gör så här
Blanda ströbröd, potatismjöl och mjölk. Låt svälla i 10 minuter.
Tillsätt färs, ägg, samtliga kryddor och lök. Blanda.
Forma färsen till en limpa. Lägg i en långpanna med bakplåtspapper. Linda baconskivor runt om. Stek i 15 minuter.
Grönsaker: Klyfta potatisen. Kärna ur och klyfta paprikorna. Blanda med olja, salt och peppar.
Ta ut köttfärslimpan och fördela potatis och paprikor bredvid. Rosta strax under ugnens mitt i ca 35 minuter.
Dela majskolvarna i bitar. Ta ut plåten och lägg på majsen. Stek vidare i 15–17 minuter.
Guacamole: Kärna ur avokadorna. Mixa fruktköttet med limesaft. Blanda med gräddfil och salt.
Servering: Ta ut plåten ur ugnen och strö över oliver och oregano. Skiva limpan och servera med guacamole.