Du behöver
- 25 g jäst
- 2 dl mjölk
- 1 msk fiberhusk
- 25 g rumsvarmt smör
- 1 tsk salt
- 4 dl Sempers glutenfria finmix
- ägg till pensling
Fyllning
0.5 dl röd pesto
50 g salami
1.5 dl riven mozzarella
Ugn: 225°
Gör så här
Smula jästen i en degskål. Värm mjölken till 37°. Häll den över jästen och rör om tills jästen lösts upp.
Rör i fiberhusk och låt svälla i 10 minuter. Blanda i smöret i bitar, salt och finmix, men spara lite till utbakning.
Arbeta snabbt ihop till en deg och låt den vila i 20 minuter.
Ta upp degen och kavla ut till en rektangel, 35 x 25 cm.
Fyllning: Bred på pesto och lägg på salami. Strö över mozzarella. Rulla ihop från långsidan och skär i bitar.
Lägg i bullformar med snittytan uppåt. Pensla med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen i 12 minuter.