Glutenfria pizzabullar med salami och mozzarella

Pizzabullarna med salami och mozzarella blir perfekta till soppan eller som ett enkelt och matigt mellanmål. Dessutom är de glutenfria!

Du behöver

  • 25 g jäst
  • 2 dl mjölk
  • 1 msk fiberhusk
  • 25 g rumsvarmt smör
  • 1 tsk salt
  • 4 dl Sempers glutenfria finmix
  • ägg till pensling

Fyllning

0.5 dl röd pesto
50 g salami
1.5 dl riven mozzarella

Ugn: 225°

Gör så här

1

Smula jästen i en degskål. Värm mjölken till 37°. Häll den över jästen och rör om tills jästen lösts upp.

2

Rör i fiberhusk och låt svälla i 10 minuter. Blanda i smöret i bitar, salt och finmix, men spara lite till utbakning.

3

Arbeta snabbt ihop till en deg och låt den vila i 20 minuter.

4

Ta upp degen och kavla ut till en rektangel, 35 x 25 cm.

5

Fyllning: Bred på pesto och lägg på salami. Strö över mozzarella. Rulla ihop från långsidan och skär i bitar.

6

Lägg i bullformar med snittytan uppåt. Pensla med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen i 12 minuter.

Scroll to Top