Helstekt kotlettrad med ört- och senapssås

Helstekt kotlettrad med örttäcke, rostade rotfrukter och ört- och senapssås.

6 portioner

Du behöver

  • 1.2 kg benfri kotlettrad
  • salt och svartpeppar
  • smör till stekning
  • 900 g delikatesspotatis
  • 4 morötter
  • olivolja
  • 2 rödlökar
  • 225 g salladsärtor

Örttäcke

2 skivor vitt formbröd
2 vitlöksklyftor
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad rosmarin
1 tsk torkad oregano
1 tsk rosépeppar

Ört- och senapssås

3 dl crème fraîche
2 msk fransk senap
1 msk söt senap
3 msk hackade örter

Ugn: 150°, 225°

Gör så här

1

Putsa köttet och salta och peppra runt om. Hetta upp smör i en stekpanna och bryn köttet runt om.

2

Örttäcke: Kantskär brödet och smula det. Låt det torka en stund. Skala och riv vitlöken. Blanda smulorna med örter och vitlök.

3

Lägg köttet i en långpanna med bakplåtspapper. Fördela örtsmulet ovanpå.

4

Stek köttet strax under ugnens mitt i 150° till en innertemperatur på 70°. Ta ut, svep in i aluminiumfolie och låt vila i ca 10 minuter.

5

Skrubba potatisen. Dela om de är stora. Skala morötterna och skär dem i bitar.

6

Lägg potatis och morötter i en långpanna med bakplåtspapper. Ringla på olja. Rosta strax under ugnens mitt i 225° i 15 minuter.

7

Skala och klyfta rödlöken. Ansa salladsärtorna. Ta ut potatisen och vänd ner lök och ärtor. Rosta vidare i 15 minuter.

8

Ört- och senapssås: Blanda alla ingredienser. Förvara svalt fram till servering.

9

Skiva upp köttet. Lägg upp på fat med rotfrukter och grönsaker. Servera med såsen.

Scroll to Top