6 portioner
Du behöver
- 1.2 kg benfri kotlettrad
- salt och svartpeppar
- smör till stekning
- 900 g delikatesspotatis
- 4 morötter
- olivolja
- 2 rödlökar
- 225 g salladsärtor
Örttäcke
2 skivor vitt formbröd
2 vitlöksklyftor
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad rosmarin
1 tsk torkad oregano
1 tsk rosépeppar
Ört- och senapssås
3 dl crème fraîche
2 msk fransk senap
1 msk söt senap
3 msk hackade örter
Ugn: 150°, 225°
Gör så här
Putsa köttet och salta och peppra runt om. Hetta upp smör i en stekpanna och bryn köttet runt om.
Örttäcke: Kantskär brödet och smula det. Låt det torka en stund. Skala och riv vitlöken. Blanda smulorna med örter och vitlök.
Lägg köttet i en långpanna med bakplåtspapper. Fördela örtsmulet ovanpå.
Stek köttet strax under ugnens mitt i 150° till en innertemperatur på 70°. Ta ut, svep in i aluminiumfolie och låt vila i ca 10 minuter.
Skrubba potatisen. Dela om de är stora. Skala morötterna och skär dem i bitar.
Lägg potatis och morötter i en långpanna med bakplåtspapper. Ringla på olja. Rosta strax under ugnens mitt i 225° i 15 minuter.
Skala och klyfta rödlöken. Ansa salladsärtorna. Ta ut potatisen och vänd ner lök och ärtor. Rosta vidare i 15 minuter.
Ört- och senapssås: Blanda alla ingredienser. Förvara svalt fram till servering.
Skiva upp köttet. Lägg upp på fat med rotfrukter och grönsaker. Servera med såsen.