Du behöver
- 3 st ägg
- 1.5 dl strösocker
- 5 st bittermandlar
- 1.75 dl kesella 10 %
- skal av 1 apelsin
- 1 msk pressad citronsaft
- 1.5 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
Topping
0.5 dl lemoncurd
0.5 dl kesella
1.5 dl vispgrädde
limeskivor eller citronskivor
citronmeliss
Ugn: 200°
Gör så här
Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Riv bittermandlarna och blanda ner i smeten tillsammans med kesella, apelsinskal och citronsaft.
Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i smeten. Rör om till en jämn smet.
Häll smeten i en smord form med lös-tagbar kant, 24 cm i dia-meter. Grädda i nedre delen av ugnen i 15 minuter. Låt kallna.
Topping: Rör samman lemoncurd och kesella. Vispa grädden och blanda ner den i kesellan.
Bred citrusgrädden över kakan. Ringla ev över lite lemoncurd. Toppa med limeskivor och citronmeliss.