Griljerad julskinka med doft av nejlika

Griljera julskinkan i god tid. Låt kallna före servering så blir det lättare att skära fina skivor.

Du behöver

  • 1 st kokt skinka ca 2,5 kg

Griljering

1 st äggula
4 msk svensk senap
3 msk kokossocker
1 msk potatismjöl
1.5 krm malen nejlika
4 msk ströbröd

Garnering

grönkålsblad

Ugn: 200°

Gör så här

1

Lägg skinkan på ett ugnssäkert fat med bakplåtspapper. Skär bort svålen, men lämna gärna en fettkant.

2

Griljering: Blanda äggula, senap, socker och potatismjöl till en jämn smet. Smaka av med nejlika.

3

Klicka ut smeten i mitten av skinkan och bred ut i ett jämnt lager. Sikta över ströbröd.

4

Sätt in skinkan i mitten av ugnen. Griljera tills den blivit gyllene, 10–15 minuter. Passa noga så att den inte bränns!

5

Ställ skinkan kallt att svalna snabbt. Täck försiktigt med plastfolie och förvara kallt till servering.

6

Garnering: Skär skinkan i fina skivor. Toppa med grönkålsblad.

Scroll to Top