Du behöver
- 1 st kokt skinka ca 2,5 kg
Griljering
1 st äggula
4 msk svensk senap
3 msk kokossocker
1 msk potatismjöl
1.5 krm malen nejlika
4 msk ströbröd
Garnering
grönkålsblad
Ugn: 200°
Gör så här
Lägg skinkan på ett ugnssäkert fat med bakplåtspapper. Skär bort svålen, men lämna gärna en fettkant.
Griljering: Blanda äggula, senap, socker och potatismjöl till en jämn smet. Smaka av med nejlika.
Klicka ut smeten i mitten av skinkan och bred ut i ett jämnt lager. Sikta över ströbröd.
Sätt in skinkan i mitten av ugnen. Griljera tills den blivit gyllene, 10–15 minuter. Passa noga så att den inte bränns!
Ställ skinkan kallt att svalna snabbt. Täck försiktigt med plastfolie och förvara kallt till servering.
Garnering: Skär skinkan i fina skivor. Toppa med grönkålsblad.