Kalkonköttbullar med kryddsmör

Köttbullarna är lagade med inspiration från wallenbergare. Kalkonfärsen kan bytas ut mot kalvfärs. Köttbullarna eftersteks i kryddsmör för extra smak.

6 portioner

Du behöver

  • 450 g kalkonfärs eller kalvfärs
  • 2/3 tsk salt
  • 1 st äggula
  • 2 msk vispgrädde
  • olja
  • 3 msk smör
  • 1 tsk kryddpeppar
  • 2 st rosmarinkvistar

Servering

rårörda lingon

Gör så här

1

Blanda färs, salt, äggula och grädde. Forma färsen till jämna bullar.

2

Hetta upp olja i en stekpanna och bryn bullarna, gärna i 3 omgångar. Skaka pannan så att de blir brynta runt om. Ta upp dem.

3

Smält smöret i stekpannan. Krydda med kryddpeppar och lägg i rosmarinblad.

4

Lägg i alla köttbullar och efterstek utan lock ca 5 min. Skaka pannan då och då. Kontrollera att de är genomstekta.

5

Servering: Bjud med rårörda lingon.

Scroll to Top