Du behöver
- 2 msk smör mjukt
- 50 g valnötskärnor
- 125 g smör mjukt
- 2.5 dl brun farin
- 3 st ägg
- 100 g mörk choklad 70%
- 2 msk mjölk
- 2.5 dl vetemjöl
- 1 dl vetemjöl fullkorn för kakor och bröd
- 1.5 tsk bakpulver
- 1 krm salt
- 1 st apelsin rivet skal
- 125 g vinbär röda
Ugn: 175º
Det här behövs:
Gör så här
1
Smörj en 1 1/2-liters avlång bakform med smör. Hacka valnötskärnorna och strö dem i formen. Spara 2 msk att strö över kaksmeten innan den gräddas.
2
Vispa smör och brun farin fluffigt. Tillsätt ett ägg i taget.
3
Bryt chokladen i bitar och smält den i en djup tallrik i mikron, ca 1 1/2 minut på full effekt. Rör ner chokladen i smeten och tillsätt mjölken.
4
Blanda mjölsorterna med bakpulver, salt, apelsinskal och röda vinbär. Rör ner blandningen i smeten och rör om försiktigt. Häll smeten i bakformen och släta till ytan. Strö över resten av de hackade valnötskärnorna.
5
Grädda kakan i nedre delen av ugnen, ca 45 minuter. Låt kakan stå 5 minuter i bakformen innan du stjälper upp den.