• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Gravad lax med apelsingremolata – festligt för två

    Visst kan man lyxa till julmaten även för det lilla sällskapet. Här får du recept på gravad lax med god apelsingremolata, lagom mycket för två!

    Gravad lax med apelsingremolata – festligt för två
    Perfekt för den lilla julbuffén!

    Gravad lax med apelsingremolata

    2 portioner:

    4 skivor gravad lax
    1 msk pressad apelsinsaft

    Apelsingremolata:
    ½ liten schalottenlök
    ¼ apelsin, skal
    1 msk hackad dill
    1 msk hackad persilja

    Garnering:
    dillvippor
    apelsinrasp

    Gör så här:

    1. Fördela 2 laxskivor på varje fat. Pressa över apelsinsaften.

    2. Apelsingremolata: Skala och finhacka löken. Tvätta apelsinen och finriv skalet. Blanda dill, persilja, lök och apelsinskal. Toppa laxen med gremolatan.

    3. Garnering: Toppa med dillvippor och apelsinrasp.

    Fler läckra julrecept från Hemmets Journal:

    Minipizzor med skinka och fikon
    Förrätt

    Minipizzor med skinka och fikon

    1 timme 30 minuter   Recept från HemmetsJournal.se
    Saffransbullar med vit choklad
    Dessert

    Saffransbullar med vit choklad

    1 timme 30 minuter   Recept från HemmetsJournal.se
    Apelsin och purjolökssill
    Smårätter & tillbehör

    Apelsin och purjolökssill

      Recept från HemmetsJournal.se
    Mini-Jansson
    Smårätter & tillbehör

    Mini-Jansson

      Recept från HemmetsJournal.se
  • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!