Vårt bästa soppbröd

Soppa utan bröd? Aldrig! Bästa soppbrödet är smidigt att baka och kräver bara 6 ingredienser.

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 4 dl vatten
  • 3 msk flytande honung
  • 1 dl rapsolja
  • 10 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt

Ugn: 175°

Gör så här

1

Smula ner jästen i en degskål. Häll på vatten, 37°, och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt honung, olja och det mesta av mjölet.

2

Arbeta degen väl i maskin, ca 10 minuter. Arbeta in saltet.

3

Ta upp degen på mjölat bakbord. Forma till 2 bröd med mjöliga händer.

4

Lägg på plåt med bakplåtspapper och pudra med mjöl. Lägg över plastfolie löst och täck med bakduk. Jäs i 1 timme.

5

Skär snitt i bröden och grädda i nedre delen av ugnen i 30 minuter. Innertemperatur 94°. Låt svalna på galler.

Scroll to Top