Pizza bianca med färskpotatis och rosmarin

Du behöver Ugn: 275° PIzzadeg 0.25 pkt jäst 2.5 dl Ljummet vatten 2 msk olivolja 0.5 tsk salt 1 tsk strösocker 6 dl vetemjöl Crème...

Du behöver

Ugn: 275°

PIzzadeg

0.25 pkt jäst
2.5 dl Ljummet vatten
2 msk olivolja
0.5 tsk salt
1 tsk strösocker
6 dl vetemjöl

Crème fraiche-röra

3 dl crème fraîche
1.5 dl finriven parmesanost
1 st vitlöksklyfta
1.5 tsk torkad oregano
salt och peppar

Topping

500 g färskpotatis
2 msk finhackad rosmarin
3.5 dl gratängost

Gör så här

1

Pizzadeg: Smula jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och rör så att jästen löser sig. Rör ner olivolja, salt, socker och det mesta av mjö-let. Arbeta ihop till en kladdfri deg. Låt degen jäsa under bakduk i 30 minuter.

2

Crème fraiche-röra: Blanda crème fraiche, parmesan, pressad vitlök, oregano, salt och peppar i en skål.

3

Ta upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den något. Dela degen i 4 delar och kavla ut varje del till en rund botten.

4

Topping: Skär potatisen i riktigt tunna skivor. Lägg pizzabottnarna på plåtar med bakplåtspapper. Bred på crème fraiche­-röran och toppa med potatisskivor, finhackad rosmarin och gratängost.

5

Grädda pizzorna i mitten av ugnen i ca 10 minuter eller tills de är genombakade och fått fin färg. Servera eventuellt med en sallad.

Scroll to Top