Pastagratäng med rostad pumpa

Den här gratängen går supersnabbt att laga med färdig bechamelsås. Pumpan sätter härlig höstsmak på rätten.

Du behöver

  • 300 g pumpa vältvättad
  • 3 msk olivolja + extra till formen
  • salt och peppar
  • 280 g pasta 4 portioner, skruvar, rigatoni eller penne
  • 1 burk béchamelsås ca 500 g
  • 2 dl grädde
  • 150 g riven ost t ex cheddar
  • 25 g rucola

Garnering

2 msk hackad bladpersilja

Ugn: 225°

Gör så här

1

Tärna pumpan. Blanda pumpa och olivolja på en plåt med bakplåtspapper. Salta, peppra och rosta i mitten av ugnen ca 15 minuter.

2

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen och låt den rinna av i ett durkslag. Häll tillbaka pastan i kastrullen.

3

Blanda i bechamelsås och grädde. Koka upp under omrörning.

4

Blanda i ost, ­rucola och den rostade pumpan. Smaka av med salt och peppar.

5

Häll pastan i en oljad ugnssäker form och gratinera i mitten av ugnen i ca 20 minuter.

6

Garnering: Garnera med persilja.


Kommentar:
När man ska tillaga pumpan bör den vara mogen. Knacka lätt på skalet – om den är mogen hörs en dov och ihålig klang.

Scroll to Top