Grillad lättrimmad lax med sweet chili-glaze

Du behöver 1 msk salt 2 tsk fänkål 2 tsk dillfrö 0.5 tsk Chili explosion 1.2 kg laxfilé Glaze: 1 msk sweet chilisås Citronsås: 2...

Du behöver

  • 1 msk salt
  • 2 tsk fänkål
  • 2 tsk dillfrö
  • 0.5 tsk Chili explosion
  • 1.2 kg laxfilé

Glaze:

1 msk sweet chilisås

Citronsås:

2 dl turkisk yoghurt
1 dl majonnäs
1 st citron rivet skal
2 tsk flytande honung

Servera med:

sallad
citron ev grillad

Gör så här

1
Blanda salt, fänkål, dillfrö och Chili Explosion i en skål. Gnid in blandningen på båda sidor på filén. Lägg i en plastpåse 2 timmar. Häll av lagen och torka av filén.

2
Skär filén i 6 bitar och grilla över glöd, ca 2 minuter per sida. Pensla glaze på den första grillade ytan. Sätt lock på grillen, ca 5 minuter.

3
Citronsås: Blanda yoghurt med majonnäs, citronskal och honung till en sås. Smaka av med salt och peppar. Servera till laxen med sallad och ev grillad delad citron.

Scroll to Top