Fyllda kycklingfiléer med rostad sötpotatis

Kycklingfiléerna fylls med salami, färskost och basilika. Servera med rostade grönsaker och en god sås gjord på bland annat grädde och kalvfond.

4 portioner

Du behöver

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk smör
  • 8 skivor salami
  • 150 g rumsvarm färskost med grillad paprika-smak
  • 8 färska basilikablad
  • 1 ½ dl riven ost
  • 1 kg sötpotatis
  • 2 rödlökar
  • 150 g kvisttomater
  • 3 msk olivolja

Sås

2 dl vatten
2 dl vispgrädde
2 msk kalvfond
3 msk hackad persilja
2 tsk soja
1 msk majsstärkelse
salt och peppar

Garnera med

rosmarin

Ugn: 225º

Gör så här

1

Putsa kycklingen och salta och peppra runt om. Hetta upp smöret i en stekpanna och bryn kycklingen runt om. Ta av från plattan. Skär ett längsgående snitt längst upp på kycklingen så att filéerna kan stå stadigt.

2

Vik salamiskivorna och placera i snittet, klicka ut osten och lägg ner basilikabladen. Strö över riven ost. Lägg filéerna i en smord form och stek vidare strax under ugnens mitt i ca 20 minuter.

3

Tvätta sötpotatisen och dela den i tunna klyftor. Ansa och klyfta löken. Fördela sötpotatisklyftor, tomater och lök i en bakplåtspappersklädd långpanna. Ringla över oljan.

4

Tillaga strax under ugnens mitt i ca 25 minuter. Lägg kycklingen på kanten av plåten.

5

Häll vatten, grädde, fond, persilja och soja i stekpannan. Vispa runt och låt såsen koka i ca 5 minuter. Red av med maizena.

6

Smaka av med salt och peppar. Garnera med rosmarin.

Scroll to Top