Sockerbullar med kanel- och äppelfyllning

De fina bullarna har en ljuvligt god fyllning av äpple och kanel. Innan servering penslas bullarna med smält smör och doppas i socker.

36 stycken

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 5 dl mjölk
  • 100 g smör Rumsvarmt
  • 1 dl socker
  • 1 tsk stött kardemumma
  • 1 tsk salt
  • 13 dl vetemjöl

Fyllning:

100 g smör
300 g riven mandelmassa
4 st rivna bittermandlar
1 msk kanel
1 st äpple

Pensling:

smör
socker

Ugn: 225°

Gör så här

1

Smula jästen i en degskål. Värm mjölken till 37° och häll över jästen. Rör tills den lösts upp. Tillsätt smöret i klickar, socker, kardemumma, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl, gärna i maskin 10 minuter eller 15 minuter för hand.

2

Låt degen jäsa övertäckt i 40 minuter.

3

Fyllning: Rör samman smör, mandelmassa, riven bittermandel och kanel. Tvätta och riv äpplet och krama ur saften. Blanda med smöret.

4

Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i 3 bitar. Kavla ut varje till en platta, 32 x 24 cm, och skär rutor, 8 x 8 cm.

5

Lägg en klick fyllning på varje och vik in hörnen. Tryck ihop till en bulle och lägg med skarven neråt i formar eller på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i ca 45 minuter. När du trycker försiktigt på bullen ska degen åka ut igen. Då är de klara.

6

Grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter. Vid servering, pensla med smält smör och doppa i socker.

Scroll to Top