Du behöver
- 1 st kyld smördeg 450 g
- 1 st ägg
Fyllning
2 st kryddstarka korvar t.ex. chorizo eller kabanoss
1 st finhackad gul lök
2 msk smör
2 st grillade paprikor från burk
2 dl riven lagrad ost
Äggstanning
3 st äggulor
1 dl vispgrädde
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk finhackad timjan
Garnering
basilika
Ugn: 225°
Gör så här
Dela smördegen i rutor, ca 10 x 10 cm. Lägg rutorna i smorda aluminiumformar. Nagga med en gaffel och pensla med uppvispat ägg.
Fyllning: Skiva korvarna tunt. Fräs lök och korv i smör tills de fått fin färg. Tärna paprikorna och vänd ner i blandningen.
Fördela riven ost i formarna. Toppa med resten av fyllningen.
Stanning: Vispa ihop samtliga ingredienser och häll över fyllningen.
Grädda pajerna strax under ugnens mitt i 15–20 minuter. Låt svalna några minuter. Ta av formarna.
Garnering: Garnera med färsk basilika.