Minipajer med korv

De små pajerna med korv och paprika är perfekta mellanmål.

Du behöver

  • 1 st kyld smördeg 450 g
  • 1 st ägg

Fyllning

2 st kryddstarka korvar t.ex. chorizo eller kabanoss
1 st finhackad gul lök
2 msk smör
2 st grillade paprikor från burk
2 dl riven lagrad ost

Äggstanning

3 st äggulor
1 dl vispgrädde
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk finhackad timjan

Garnering

basilika

Ugn: 225°

Gör så här

1

Dela smördegen i rutor, ca 10 x 10 cm. Lägg rutorna i smorda aluminiumformar. Nagga med en gaffel och pensla med uppvispat ägg.

2

Fyllning: Skiva korvarna tunt. Fräs lök och korv i smör tills de fått fin färg. Tärna paprikorna och vänd ner i blandningen.

3

Fördela riven ost i formarna. Toppa med resten av fyllningen.

4

Stanning: Vispa ihop samtliga ingredienser och häll över fyllningen.

5

Grädda pajerna strax under ugnens mitt i 15–20 minuter. Låt svalna några minuter. Ta av formarna.

6

Garnering: Garnera med färsk basilika.

Scroll to Top