1 pizza
Du behöver
- 1 kyld smördegsrulle 250 g
- 1 ägg
Parmesanröra
2 dl crème fraîche
1 ½ dl riven parmesan
2 msk hackad timjan
100 g strimlad salami
15 cocktailtomater
Topping
75 g salladsärtor
100 g skivad salami
färsk timjan
hyvlad parmesan
Ugn: 225°
Gör så här
Rulla ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Vik upp en kant runt om och nagga bottnen med en gaffel. Pensla kanterna med uppvispat ägg.
Parmesanröra: Vispa crème fraichen fluffig. Rör i parmesan, timjan och salami.
Fördela blandningen på smördegen och lägg på tomaterna.
Grädda strax under ugnens mitt i 15–20 minuter, tills pajskalet fått fin färg.
Topping: Koka salladsärtorna i lättsaltat vatten 1 minut och spola dem i kallt vatten. Fördela salamiskivor och salladsärtor på pajen. Strö över timjan och parmesan.