Smördegspaj med salami

Servera smördegspajen som förrätt eller tilltugg. Skär den i snibbar eller längder.

1 pizza

Du behöver

  • 1 kyld smördegsrulle 250 g
  • 1 ägg

Parmesanröra

2 dl crème fraîche
1 ½ dl riven parmesan
2 msk hackad timjan
100 g strimlad salami
15 cocktailtomater

Topping

75 g salladsärtor
100 g skivad salami
färsk timjan
hyvlad parmesan

Ugn: 225°

Gör så här

1

Rulla ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Vik upp en kant runt om och nagga bottnen med en gaffel. Pensla kanterna med uppvispat ägg.

2

Parmesanröra: Vispa crème fraichen fluffig. Rör i parmesan, timjan och salami.

3

Fördela blandningen på smördegen och lägg på tomaterna.

4

Grädda strax under ugnens mitt i 15–20 minuter, tills pajskalet fått fin färg.

5

Topping: Koka salladsärtorna i lättsaltat vatten 1 minut och spola dem i kallt vatten. Fördela salamiskivor och salladsärtor på pajen. Strö över timjan och parmesan.

Scroll to Top