Grillad entrecôte med dragonsås

Grillad entrecôte smakar ljuvligt med dragonsås. Servera med rostad potatis.

Du behöver

  • 4 skiva entrecôte à 150 g

Marinad

1 msk olivolja
2 msk japansk soja
1 msk balsamvinäger
1 st riven vitlöksklyfta
0.5 tsk chiliflakes
salt och peppar

Dragonsås:

2 st schalottenlökar
1 msk hackad färsk dragon
1 msk smör
3 msk vitvinsvinäger
3 dl vispgrädde

Gör så här

1

Marinad: Blanda olja, soja, vinäger, vitlök, chiliflakes, salt och peppar. Vänd runt köttet i marinaden.

2

Dragonsås: Skala och finhacka löken. Fräs lök och dragon i smör i en kastrull utan att det får färg. Tillsätt vinäger och låt koka in nästan helt.

3

Tillsätt grädde och småkoka i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

4

Grilla eller stek entrecôten i grillpanna 3–5 minuter per sida.

Scroll to Top