4 portioner
Du behöver
- 4 skivor levainbröd
- grönsallad
- 1 skivad rödlök
- kapris
- färsk oregano
- olivolja
- plastfolie och aluminiumfolie
Biffar
500 g nötfärs
3 krm salt
1 krm peppar
1 dl tapenade
100 g fetaost
1 dl hackad färsk oregano
Tomatdressing
1 ½ dl majonnäs
1 ½ dl turkisk yoghurt
3 msk kräm av soltorkade tomater
1 msk tomatpuré
1 stor riven vitlöksklyfta
¾ tsk sambal oelek
salt
Gör så här
Biffar: Blanda färsen med salt och peppar. Platta ut den tunt till en rektangel på en bit plastfolie.
Täck färsen med tapenade och strö över smulad ost och örter.
Rulla ihop till en tjock rulle från kortsidan med hjälp av plasten. Krama till så att skarven fäster ordentligt.
Vira in rullen i aluminiumfolie. Tryck försiktigt så att rullen känns fast. Snurra ihop ändarna som en smällkaramell. Förvara i kylen fram tills det är dags att grilla.
Tomatdressing: Rör ihop ingredienserna till dressingen och smaka av med salt. Låt gärna smakerna mogna före servering.
Skär färsrullen i skivor. Tryck försiktigt så att de håller ihop. Pensla med olivolja och grilla på båda sidorna tills biffarna fått fin färg.
Grilla brödet. Lägg ett par biffar på varje bröd tillsammans med sallad och tomatdressing.
Toppa med skivad rödlök, kapris och färsk oregano.