Fetafylld färsrulle med tapenade och tomatdressing

Fetaostfylld färsrulle med tapenade som skärs i skivor och läggs på bröd. Servera sallad och tomatdressing till.

4 portioner

Du behöver

  • 4 skivor levainbröd
  • grönsallad
  • 1 skivad rödlök
  • kapris
  • färsk oregano
  • olivolja
  • plastfolie och aluminiumfolie

Biffar

500 g nötfärs
3 krm salt
1 krm peppar
1 dl tapenade
100 g fetaost
1 dl hackad färsk oregano

Tomatdressing

1 ½ dl majonnäs
1 ½ dl turkisk yoghurt
3 msk kräm av soltorkade tomater
1 msk tomatpuré
1 stor riven vitlöksklyfta
¾ tsk sambal oelek
salt

Gör så här

1

Biffar: Blanda färsen med salt och peppar. Platta ut den tunt till en rektangel på en bit plastfolie.

2

Täck färsen med tapenade och strö över smulad ost och örter.

3

Rulla ihop till en tjock rulle från kortsidan med hjälp av plasten. Krama till så att skarven fäster ordentligt.

4

Vira in rullen i aluminiumfolie. Tryck försiktigt så att rullen känns fast. Snurra ihop ändarna som en smällkaramell. Förvara i kylen fram tills det är dags att grilla.

5

Tomatdressing: Rör ihop ingredienserna till dressingen och smaka av med salt. Låt gärna smakerna mogna före servering.

6

Skär färsrullen i skivor. Tryck försiktigt så att de håller ihop. Pensla med olivolja och grilla på båda sidorna tills biffarna fått fin färg.

7

Grilla brödet. Lägg ett par biffar på varje bröd tillsammans med sallad och tomatdressing.

8

Toppa med skivad rödlök, kapris och färsk oregano.

Scroll to Top