Du behöver
- 1.5 dl kokosflingor
- 1 dl strösocker
- 0.5 dl majsstärkelse
- 1 msk kakao
- 6 st äggvitor
- 2 dl strösocker
Fyllning
3 dl vispgrädde
250 g bär t ex hallon, blåbär och jordgubbar
Garnering
1 dl vispgrädde
hallon, jordgubbar, blåbär
Ugn: 175°
Gör så här
Mixa kokosflingorna till ett mjöl. Blanda med socker, majsstärkelse och kakao.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt sockret, lite i taget, under vispning. Vispa till en fast maräng.
Vänd ner kokosblandningen och blanda om till en smet.
Spritsa ut 16–18 plåtlånga längder tätt bredvid varandra på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen i 20 minuter. Låt svalna. Stjälp upp på bakplåtspapper.
Fyllning: Vispa grädden och bred över bottnen. Strö på bär och rulla ihop.
Garnering: Toppa med grädde och bär.