Marängrulle med bär

Ljuvligt frasig marängrulle med grädde, blåbär, hallon och jordgubbar. Dessutom är den fri från gluten.

Du behöver

  • 1.5 dl kokosflingor
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl majsstärkelse
  • 1 msk kakao
  • 6 st äggvitor
  • 2 dl strösocker

Fyllning

3 dl vispgrädde
250 g bär t ex hallon, blåbär och jordgubbar

Garnering

1 dl vispgrädde
hallon, jordgubbar, blåbär

Ugn: 175°

Gör så här

1

Mixa kokosflingorna till ett mjöl. Blanda med socker, majsstärkelse och kakao.

2

Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt sockret, lite i taget, under vispning. Vispa till en fast maräng.

3

Vänd ner kokosblandningen och blanda om till en smet.

4

Spritsa ut 16–18 plåtlånga längder tätt bredvid varandra på en plåt med bakplåtspapper.

5

Grädda mitt i ugnen i 20 minuter. Låt svalna. Stjälp upp på bakplåtspapper.

6

Fyllning: Vispa grädden och bred över bottnen. Strö på bär och rulla ihop.

7

Garnering: Toppa med grädde och bär.

Scroll to Top