Maräng med citronkräm, blåbär och jordgubbar

Du behöver 1 st ägg delat i gula och vita 1 dl socker 3 msk pressad citron 2 msk smör 1 msk maizena majsstärkelse 1.5...

Du behöver

  • 1 st ägg delat i gula och vita
  • 1 dl socker
  • 3 msk pressad citron
  • 2 msk smör
  • 1 msk maizena majsstärkelse
  • 1.5 dl vispgrädde

Garnera med:

jordgubbar
blåbär
citronmeliss

Ugn: 100°

Gör så här

1
Dela ägget och spara gulan till krämen. Vispa äggvitan till skum. Tillsätt 1/2 dl av sockret, lite i taget under vispning och vispa till en fast maräng.

2
Klicka ut marängsmeten till fyra bottnar på en plåt med bakplåts-papper. Grädda i 2 timmar tills de känns lätta. Låt gärna marängbottnarna stå kvar i avstängd ugn tills de är kalla.

3
Citronkräm: Blanda äggulan, citronsaft, smör, majsstärkelse och resten av sockret i en kastrull. Sjud under vispning tills krämen tjocknar. Låt kallna och blanda citronkrämen med vispad grädde.

4
Klicka citronkrämen på marängbottnarna vid servering annars blir marängen mjuk. Garnera med delade jordgubbar och blåbär.

Scroll to Top