Du behöver
- 700 g benfri kotlettrad
Kryddrubb
2 tsk paprikapulver
1 tsk vitlökspulver
1 tsk körvel
1 tsk salt
0.5 tsk svartpeppar
Melonsallad
150 g fetaost
1 msk olivolja
peppar
1 st cantaloupemelon
3 st salladslökar
1 st gurka
2 msk pinjenötter
65 g blandad sallad
1 dl myntablad
Paprikasås
1 st grillad paprika på burk
1 st röd urkärnad chili
1 tsk rökigt paprikapulver
2 dl crème fraîche
salt
Kronärtskocksdipp
4 st kronärtskockshjärtan
2 dl turkisk yoghurt
skal av 1 citron
2 msk hackad persilja
salt och peppar
Kaprissås
2 dl crème fraîche
2 msk majonnäs
2 msk inlagd kapris
2 msk hackad dill
rivet skal av en halv citron
Servering
kokt potatis
Ugn: 200°
Gör så här
Putsa köttet. Blanda kryddorna och gnid in köttet runt om med blandningen.
Grilla kotlettraden över glöden tills den fått fin färg. Grilla klart bredvid glöden tills innertemperaturen är 70°. Låt vila i 10 minuter innan det skivas upp.
Melonsallad: Lägg fetaosten i en form och ringla över olja. Krydda med peppar och tillaga mitt i ugnen tills osten fått färg, ca 20 minuter.
Skala, kärna ur och dela melonen i bitar. Ansa och strimla salladslöken. Skala gurkan slarvigt och skiva den.
Rosta pinjenötterna i torr stekpanna.
Lägg upp salladsblad, melon, salladslök, gurka och fetaost i bitar på ett fat. Strö över pinjenötter och myntablad.
Paprikasås: Finhacka paprikan och chilin. Rör ner hacket och paprikapulver i crème fraiche. Smaka av med salt.
Kronärtskocksdipp: Hacka kronärtskockshjärtana fint. Blanda med yoghurt, citronskal och persilja. Smaka av med salt och peppar.
Kaprissås: Blanda crème fraiche, majonnäs, kapris, dill och citronskal. Smaka av.
Skiva upp köttet och servera med sallad och tre såser.